Όλες οι παραγγελίες που θα καταχωρηθούν απο τις 22/7, θα εκτελεστούν μετά την 27η Αυγούστου με σειρά προτεραιότητας.
Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε μεριά στο στρώμα σας;

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε μεριά στο στρώμα σας;

ΠΙΣΩ
Αν το στρώμα σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές, καλό είναι να το αναποδογυρίζετε. Η αλλαγή πλευράς στο στρώμα που κοιμάστε είναι το κλειδί τόσο για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του, όσο και για την υγιεινή του. Όταν κοιμάστε κάθε βράδυ στο ίδιο σημείο, το σωματικό σας βάρος αποτυπώνεται στο στρώμα με αποτέλεσμα να χάνει τη φόρμα του και όσο ο καιρός περνάει να μην παρέχει τη σωστή στάση στο σώμα σας. Με το να αλλάζετε πλευρά στο στρώμα, επί της ουσίας του δίνετε μια παράταση ζωής καθώς δίνετε χρόνο στα  υλικά να επανέλθουν στην αρχική μορφή.
  1. Γιατί πρέπει να αλλάζετε πλευρά στο στρώμα σας;
Όπως αναφέραμε και παραπάνω η περιστροφή του στρώματός σας κατά 180°, θα βοηθήσει το στρώμα να στηρίξει καλύτερα το σώμα σας και τη σπονδυλική σας στήλη, καθώς δεν αλλοιώνεται το σχήμα του και διατηρεί την ελαστικότητά του. Αναποδογυρίστε το στρώμα σας λοιπόν,  180° κάθε φορά, εναλλάξ από τα δεξιά προς τα αριστερά και από το κεφάλι προς τα πόδια. Περιστρέφοντάς το, το σώμα σας θα αναπαυτεί σε ένα πιο «φρέσκο» σημείο. Εκτός όμως από αυτό, η εναλλαγή των πλευρών του στρώματος είναι μια καλή ευκαιρία για τον καθαρισμό του. Κάθε φορά δηλαδή που θα αλλάζετε πλευρά στο στρώμα θα πρέπει και να το καθαρίζετε επιμελώς.
  1. Kάθε πότε πρέπει να αλλάζετε πλευρά στο στρώμα σας;
Εξαιτίας του ότι υπάρχουν τόσα διαφορετικά υλικά και στρώματα η απάντηση δεν είναι μια. Σε γενικές γραμμές όμως η αλλαγή της πλευράς του στρώματός σας θα πρέπει να γίνεται ανά τρεις ή έξι μήνες. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι να είστε συνεπείς στη διαδικασία και να μην το ξεχνάτε. Η ιδανική περίοδος για να τη συνοδεύσετε και με τον καθαρισμό του, είναι η εποχή της άνοιξης ή η αρχή του φθινοπώρου.
  1. Πως γίνεται εύκολα αυτή η διαδικασία;
Προετοιμάστε σωστά στο χώρο σας, ώστε να υπάρχει χώρος για να μπορείτε να μετακινηθείτε άνετα. Αφαιρέστε όλα σκεπάσματα και τα σεντόνια και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Στην περίπτωση που το στρώμα σας είναι κοντά σε κεφαλάρι ή σε βάση, τραβήξτε το λίγο μακριά από την κορυφή του για να το γυρίσετε πλευρά. Αν το στρώμα σας είναι βαρύ ή δεν αισθάνεστε αρκετά δυνατοί, ζητήστε τη βοήθεια κάποιου ατόμου και μην προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας.