Όλες οι παραγγελίες που θα καταχωρηθούν απο τις 22/7, θα εκτελεστούν μετά την 27η Αυγούστου με σειρά προτεραιότητας.
4+1 σημάδια που μαρτυρούν πως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το στρώμα σας

4+1 σημάδια που μαρτυρούν πως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το στρώμα σας

ΠΙΣΩ
Ο σωστός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σας όσο και για τη φυσική σας κατάσταση. Το πόσες ώρες κοιμάστε αλλά και το κατά πόσο αυτές είναι ποιοτικές, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για να ανταπεξέλθετε με όρεξη και διάθεση, στις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Οι λόγοι που μπορούν να σας προκαλέσουν αϋπνία είναι πολλοί και διπλής φύσεως. Είναι οι θεωρητικοί λόγοι: από το ότι δε χαλαρώνετε το βράδυ πριν κοιμηθείτε, μέχρι το ότι είστε σφιγμένοι ή σκέφτεστε τη μέρα που πέρασε, κάνοντας πολλές σκέψεις που τελικά δε σας αφήνουν να κοιμηθείτε. Και οι υπάρχουν και οι πρακτικής φύσεως λόγοι. Ένας από αυτούς, είναι το στρώμα που κοιμάστε. Ένα στρώμα ακατάλληλο αλλά και παλιό, έχει επιπτώσεις στον ύπνο σας. Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα να αντικαταστήσετε το παλιό σας στρώμα; Παρακάτω θα δείτε τα σημάδια που αποδεικνύουν πως το στρώμα σας θέλει άμεση αλλαγή. Μήπως αναγνωρίζετε κάποιο από αυτά;
  1. Το στρώμα σας είναι δεκαετίας
Η διάρκεια ζωής ενός στρώματος εξαρτάται από τον τύπο του αλλά και τη χρήση που του κάνετε. Πολλές φορές παίζει ρόλο και ο τρόπος που κοιμάστε ή αν κοιμάστε μόνος. Όποια και αν είναι η χρήση που του κάνετε, κάποια στιγμή το στρώμα σας θα πρέπει να αλλαχθεί. Στην περίπτωση δε, που το στρώμα το έχετε πάνω από 10 χρόνια, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε. Μαζί με την αλλαγή του θα δείτε πως θα αλλάξει τόσο ο ύπνος σας όσο και η διάθεσή σας το επόμενο πρωί.
  1. Υπάρχουν βαθουλώματα
Στη περίπτωση που το στρώμα σας έχει πάρει τη μορφή του σώματός σας ή παρουσιάζει βαθουλώματα θα πρέπει να αλλαχθεί, καθώς αυτά τα σημάδια μαρτυρούν πως η φθορά του είναι μεγάλη. Από όποιο υλικό και αν είναι φτιαγμένο το στρώμα σας, από τη στιγμή που δεν στηρίζει το σώμα σας σωστά, θα πρέπει να αλλαχθεί. Προσοχή: Είναι φυσιολογικό στα σημεία που ασκείται μεγαλύτερη πίεση δηλαδή στους γοφούς ή στους ώμους τα υλικά του στρώματος να υποχωρούν ελαφρά. Έως 2εκ. είναι εντός των επιτρεπτών ορίων και δεν θεωρείται ελάττωμα και έως 4cm στα στρώματα με πιο πλούσιες στρώσεις αφρωδών υλικών .
  1. Η θέση της σπονδυλική σας στήλης.
Ανεξαρτήτως αν το στρώμα σας είναι παλιό ή καινούργιο θα πρέπει να προσφέρει τη σωστή στήριξη της σπονδυλικής σας στήλης. Όταν για παράδειγμα ξαπλώνετε στο κρεβάτι, θα πρέπει η σπονδυλική σας στήλη, να διατηρεί τη φυσική καμπύλη (S). Αν λοιπόν, το στρώμα σας δεν σας παρέχει αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να αλλαχθεί. Παράλληλα όμως, το καινούργιο στρώμα θα πρέπει να είναι τόσο σκληρό ή μαλακό ώστε να υπάρχει αυτή η σωστή στάση του σώματος. Ειδάλλως, η κακή στάση θα επιφέρει προβλήματα όχι μόνο στον ύπνο σας αλλά και στον αυχένα και την σπονδυλική σας στήλη.
  1. Το στρώμα είναι άβολο
Το να μπορέσετε να καταλάβετε αν το στρώμα σας είναι άνετο, μπορεί να ακούγεται απλό αλλά δεν είναι. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να προσδιορίσουν ούτε αν το στρώμα τους, τους παρέχει την άνεση που πρέπει, ούτε αν είναι το κατάλληλο γι’ αυτούς. Εσείς με ποιον τρόπο θα το καταλάβετε; Το τεστ που μπορείτε να κάνετε είναι απλό. Αν κοιμηθείτε σε κάποιο φιλικό σπίτι ή ξενοδοχείο και το στρώμα υποστηρίζει το σώμα σας 100% και σηκώνεστε πιο ξεκούραστοι, αυτό πάει να πει πως το δικό σας στρώμα δεν είναι το σωστό. Ένας άλλος τρόπος για να το ελέγξετε, είναι να επισκεφτείτε ένα κατάστημα με στρώματα. Ξαπλώστε σε όλα και δείτε πιο πραγματικά αγκαλιάζει και ξεκουράζει το σώμα σας. Με τη βοήθεια των ειδικών δε θα αργήσετε να βρείτε το ιδανικό για εσάς στρώμα. 4+1. Εναλλαγή στο βάρος Η μεταβολή του σωματικού σας βάρους ή ακόμη και του βάρους που καλείται να σηκώσει το στρώμα πχ ένας νέος σύντροφος, επηρεάζουν όχι μόνο τη ποιότητα του ύπνου σας αλλά και το στρώμα. Οι εναλλαγές αυτές συμβάλλουν στην ταχύτερη φθορά του στρώματός. Για το λόγο αυτό, στην περίπτωση που ανήκετε σε μια από αυτές τις κατηγορίες, καλό είναι να αποκτήσετε καινούργιο στρώμα πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα προβλήματα τόσο στο στρώμα σας όσο και στον ύπνο σας!