Όλες οι παραγγελίες που θα καταχωρηθούν απο τις 22/7, θα εκτελεστούν μετά την 27η Αυγούστου με σειρά προτεραιότητας.
3+1 οφέλη ενός καλού ύπνου

3+1 οφέλη ενός καλού ύπνου

ΠΙΣΩ
Καλός ύπνος θεωρείται ο ύπνος που έχει διάρκεια από 6 μέχρι 8 ώρες και δεν διακόπτεται από αφυπνίσεις. Αν και η ποσότητα του ύπνου που είναι απαραίτητη διαφέρει από άτομο σε άτομο και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, η κληρονομικότητα, οι καθημερινές δραστηριότητες (τρόπος ζωής, άσκηση κ.ά.), σημασία έχει η ποιότητα του. Καλός ύπνος θεωρείται ο ύπνος που κάνετε και είναι επαρκής. Δηλαδή, αυτό σημαίνει πως  όταν ξυπνάτε πρέπει να αισθάνεστε ανανεωμένοι χωρίς να νιώθετε υπνηλία ή κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένας τέτοιου είδους ύπνος θα σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα και θα σας φτιάξει τη διάθεση. Προπάντων όμως, ο σωστός ύπνος είναι το βασικό μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής και μπορεί να ωφελήσει την καρδιά, το βάρος, το μυαλό σας, και συνολικά τον οργανισμό Ένας καλός ύπνος είναι εξίσου σημαντικός όσο η υγιεινή διατροφή ή η σωματική άσκηση. Δείτε λοιπόν τέσσερις λόγους για τους οποίους πρέπει να κοιμάστε καλά.
  1. Ο κακός ύπνος... παχαίνει!
Ο ανεπαρκής ύπνος φαίνεται στη ζυγαριά σας, καθώς συνδέεται με την αύξηση της όρεξης. Ο ύπνος επιδρά στις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη. Πώς; Όσο δεν κοιμάστε καλά, ο οργανισμός σας αυξάνει την παραγωγή μιας ορμόνης, της γκρελίνης. Η γκρελίνη –ή αλλιώς και ορμόνη της πείνας- παράγεται στο στομάχι, εκκρίνεται μετά την χώνεψη και επί της ουσίας επηρεάζει το σημείο αυτό του εγκεφάλου, που ελέγχει τις ορμόνες αυτές. Ο σωστός ύπνος θα περιορίσει το αίσθημα πείνας.
  1. Ο καλός ύπνος δημιουργεί… ταλέντα!
Κατά τη διάρκεια που κοιμάστε ο εγκέφαλός σας προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, ενώ φαίνεται να απαλλάσσεται από τις τοξίνες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας που πέρασε. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας από το Εθνικό Ίδρυμα Νευρολογικών Διαταραχών & Εγκεφαλικών (NINDS) των ΗΠΑ, ορισμένα κύτταρα συρρικνώνονται όση ώρα κοιμόσαστε, για να αυξηθεί ο χώρος και να κυκλοφορεί πιο εύκολα το υγρό που υπάρχει μέσα σε αυτόν. Ο εγκέφαλος δε μένει ποτέ αδρανής, το ακριβώς αντίθετο. Αναδιοργανώνει τις πληροφορίες της μέρας που πέρασε και τις αποθηκεύει στη μνήμη. Τέλος, ο καλός ύπνος, θα σας κάνει πιο δημιουργικούς και έτοιμους να λύσετε τα προβλήματα την επόμενη μέρα με επιτυχία.
  1. Ο καλός ύπνος βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.
Όση ώρα κοιμόσαστε ο οργανισμός σας απελευθερώνει την ορμόνη της ανάπτυξης. Η ορμόνη αυτή βοηθά στο χτίσιμο των οστών αλλά και το κάψιμο του λίπους, στοιχεία βασικά για να μπορεί κάποιος να βελτιώσει τις αθλητικές του επιδόσεις. Παράλληλα, αν κοιμάστε αργά το βράδυ, δε θα είστε σε θέση να προπονηθείτε σωστά την επόμενη ημέρα. Ενώ, ας μην ξεχνάμε πως, η αυπνία και η έλλειψη ύπνου, επιφέρει κόπωση στον οργανισμό με αποτέλεσμα να μην μπορέσετε να αποδώσετε στην εκάστοτε προπόνηση. 3+1. Ο καλός ύπνος θωρακίζει την υγεία Ένα σώμα που είναι εξαντλημένο και δεν έχει κοιμηθεί καλά είναι σίγουρα πιο επιρρεπές στα μικρόβια. Όταν κοιμάστε καλά και ξεκουράζεστε, τόσο το σώμα σας όσο και το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι πιο ξεκούραστα και ο οργανισμός σας πιο δυνατός. Αν λοιπόν θέλετε να αποφύγετε τις ιώσεις του χειμώνα, αλλά και τα κρυολογήματα, τρώτε σωστά, γυμναστείτε και κοιμηθείτε ακόμα καλύτερα!